sâmbătă, 28 februarie 2009

STOP DURERII!!


FITOTERAPIA;TERAPII FLORALE

APARITIA MEDICAMENTELOR A ADUS UN MARE BINE OMENIRII DAR CU TIMPUL,S-AU TRANSFORMAT INTR-UN IMENS RAU,ELE VINDECAND UN ORGAN SI DESTABILIZAND PTR. TOTDEAUNA UN ALTUL.
DE ALTFEL CE SUNT MEDICAMENTELE?PULBERI DIN PLANTE TRATATE CHIMIC PTR. A SE PASTRA MAI BINE SI A DA REZULTATE RAPIDE.
Societatea noastra a inteles intr-un tarziu riscul imens la care se expune si s-a reorientat rapid catre tratamentul naturist,vechi de cand lumea.
Atat plantele cat si fructele au o putere deosebita in vindecarea bolilor.Si oamenii au fugit repede, de la cozile din farmacii, ptr. Medicamentele compensate ,catre din ce in ce mai popularele Plafare..Din reviste,de pe net,de la bunica,din gura in gura ,ei afla retete minune pe care le pun rapid in practica si de multe ori au rezultate spectaculoase.
Va ofer cateva exemplificari:

Picaturi pentru situatii neprevazute
BALUSCA-revenire din soc
CORCODUS-impotriva pierderii controlului pe plan afectiv
IARBA OSULUI-impotriva panicii,a fricii
SLABANOG-impotriva starii de extrema incordare fizica si psihica
VITA ALBA-impotriva pierderii cunostintei,imposibilitate de concentrare
FLORI DE ULM-ptr. Persoanele care nu au incredere in ele
CAPRIFOIUL-in depresii,ptr. Persoane puternic traumatizate care nu se pot rupe de trecut
PORUMBAR SALBATIC-ptr. Persoane nesigure,nu fac fata perioadelor de criza

ALIFIE pentru situatii neprevazute

50 de picaturi de BALUSCA,CORCODUS,IARBA OSULUI,SLABANOG si ESENTA DE MAR PADURET,se amesteca cu 30 g. Linolina si cu20g. De apa.Alifia astfel obtinuta ajuta mult la vindecarea ranilor de orice fel:julituri,arsuri,lovituri puternice,entorse,etc..

FLOAREA SOARELUI-scade febra
PAPADIA-este indicata in gastrita si ptr. Bolile de ficat
POJARNITA-depresii,distonii vegetative
BURUIENITA(uz extern)-ptr. Intarirea vederii ,in cazul unor afectiuni oculare
RUSCUTA DE PRIMAVARA-afectiuni ale in inimii
VASC-tensiune mare
SEMINTE DE DOVLEAC-viermi intestinali
TRESTIE MIROSITOARE-ptr. Inbunatatirea digestiei si in bolile de stomac
VARZA ALBA-gastrita,boli de stomac ,otravire
COADA SORICELULUI-crampe stomacale
URZICA-ptr. Reglarea menstruatiei,ptr. Digestie
CORIANDRU-dureri in perioada ciclului
VERBINA-PTR. OPRIREA HEMORAGIILOR
ARDEI ROSU-scade secretia gastrica,efect anti-reumatic
MIELAREA-tonic ,creste potenta
GHERGHINA-disfunctii ale sistemului circulator
ROSTOPASCA-probleme biliare
STEJAR(frunze)-(uz extern)imbolnaviri ale pielii ,eczeme
IEDERA-bronsita
LAUR-nevralgii
PATLAGINA-ulcer chiar si cu nise
SOC SI PAPADIE-obezitate
ACNEE.
Lotiuni (spalare si frictionare a unei parti a corpului) cu suc de varza. Comprese cu musetel, dupa care se unge cu tetraciclina unguent, un strat subtire, fâra a se apasa, sau alcool iodat prim tamponare, sau spirt camforat.
Se poate aplica o masca formata din 100 ml extract de musetel din tulpina si flori, plus 100 gr de fructe de catina coapta (pasta-piure), la care se adauga 100 ml miere de albine. Pasta se aplica pe fata spalata cu musetel, sub forma de masca subtire. Se lasa 20 de minute. Masca se îndeparteaza cu apa calda de ploaie. Dupa ce spalati fata bine, ungeti-va cu suc proaspat de ceapa. Dupa 15 minute, clatiti fata bine cu apa rece. Se foloseste si ceaiul depurativ.

ALCOOLISMUL
remedii: infuzie: seminte de patrunjel, 2 gr. la 400 ml apa. 0 cana' înainte de mesele principale. Decoct: ovaz 100 gr, la un litru de apa, plus coaja de la o portocala, praz: 6 fire taiate marunt, fierte într-un litru de apa, time de o ora, se beau 3 cani pe zi, 500 gr ceapa cruda, taiata marunt si pusa la macerat într-un litru de apa pentru 24 de ore. Se iau 3 pahare mici pe zi. Ingerare de varza cruda rosie, tocata, câte 100-150 gr pe zi, sau suc de varza, zeama de varza acra. Se taie o ceapa in doua si se freaca pe la nas cu o jumatate pâna se trezeste.

CHELIA:

l.) Se amesteca 2 lingurite de boia dulce cu o ceasca de ulei de masline. Se freaca zilnic seara cu acest amestec zonele lipsite de par. 2.)
Pe zona afectata se aplica cu degetul otet de mere de 6 ori pe zi, de dimineata pâna la culcare.
Se fac bai cu radacina de urzica, radacina de brusture si musetel. Se ia câte o lingura din fiecare planta si se fierbe la un litru de apa. La ceaiul strecurat se adauga 2 linguri de otet de mere.
Alta baie: cimbru de cultura, frunze de nuc, tintaura si flori de bobidragi, plus radacina de urzica. Câte o lingura din fiecare se pune în trei sferturi de litru de alcool, se macereaza 8 zile. Se face baie seara.

CANCERUL.

Cauza aparitiei acestei boli este favorizata de actiunea unor chimicale, otravuri pe care le îngurgitam (înghitim)o data cu hrana ca: îngraşamintele chimice, pesticidele, insecticidele, conservantii toxici, medicamentele chimice, clorul şi fluorul din apa de baut, nicotina din tigari, sarea de bucataria şi în parte pâinea alba. Posibilitati de vindecare. Sa se consume alimente care sa contina o cantitate mare de enzime, sa fie bazice, sa aiba multe saruri minerale şi putini acizi. Sucul proaspat de zarzavat: cura 2 luni de zile cura sucuri de legume şi în continuare se trece la o alimentatie cu cruditati. Seara sa se iau 3~ catei de usturoi, bolnavii de stomac vor lua numai unul. Sângele contine 80 la suta valori bazice. Hrana: zarzavaturi crude, chiar şi cartofl cruzi, tarâte, lapte crud. Hrana fiarta alimenteaza celulele canceroase. Când enzimele (substante produse de anumite celule vii care au actiune catalictica) se îmbolnavesc, apare cancerul. Ele (celulele) se îmbolnavesc din cauza unei alimentatii greşite cu otravuri chimice sau acizi care se depoziteaza în organism. Enzimele sunt spiritul celulelor, ele conduc celulele. Se cere cumpatare, moderatie în mâncare. Un regim naturist pentru vindecarea cancerului, poate sa ajute şi la vindecarea bolilor de inima, a celor gastrointestinale şi a diabetului. Sa avem în casa o razuitoare de zarzavat şi o centrifuga pentru radacinoase şi bulbi. Extragerea sucului din fructe şi verdeturi, lasa un rest pe care îl putem folosi şi, punând apa, lasându-1 sa se îmbine bine şi apoi storcând totul printr-un tifon, apa respectiva a buna de baut. Cu restul ramas se pot prepara alte feluri bune de mâncare. La resturile de cartofi se adauga putina miere. Mai pot fi amestecate cu brânza proaspata, cu hrean, drojdie de bere, mirodenii. Resturile sa nu fie prea tare stoarse. Resturile de cartofi sunt valoroase, deoarece, contin amidon care este bazic. Un regim alimentar bogat în citrice şi legume cu vitamina C cunosc un risc mai redus în contractarea cancerului de stomac şi esofag. Vitamina A se gaseşte în fructe şi legume proaspete crude. Are efecte anticancerigene (laringele, esofagul, plamânii). Consumul excesiv de alcool creşte riscul de cancer la esofag şi pancreas, iar pentru cei care fumeaza creşterea este dramatica. Apoi diferite substante cancerigene, cum ar fi azbestul, fumul de eşapament al autovehicului şi alte substante toxice.

DIABETUL
Cauze: stresul, emotii puternice, viata dezordonata, suprealimentatie cu dulciuri, mai ales cu zaharul rafinat si carne, tigara, cafeaua utilizata din plin, toate contribuie la aparitia diabetului. Diabetul zaharat are o frecventa mai mare. De obicei, apare dupa vârsta de 50 de ani, când oamenii încep sa îmbatrâneasca si sa se îngrase. Diabetul infantil: În Elvetia, anumiti medici trateaza cu succes diabetul infantil prin cura de mere, de legume (rosii coapte în cuptor), cura cu suc de morcovi sau o cura mai îndelungata cu zeama de zarzavat.
Un ceai dietetic antidiabetic, formula Plafar. Scade zaharul din sânge, usurând activitatea pancreasului reduce inflamatiile biliare si regleaza functiile biliare. Utilizare: amestec de 30 gr fructe uscate de afine cu 40 gr frunze de inure de padure, tot atâtea frunze de urzica, coji de fasole si caprifoi. Din aceste amestec se pune o lingura într-o cana de apa si se lasa la rece 8 ore, dupa care se fierbe pâna da un clocot. Se bea o cana cu o jumatate de ora înainte de a mânca.
Reteta Plafar se amesteca bine 2 lingurite de frunze de afme, 9 lingurite de teci de fasole, 3 lingurite frunze de dud, 2 lingurite frunze de nuc, 2 lingurite flori de galbenele si 2 lingurite de sunatoare. Se iau 3 lingurite din acest amestec la 400 ml apa fierbinte. Se bea fractionat în 3 reprize înaintea meselor principale.
Se iau de la fabrica de pâine tarâte de grâu, se ia zilnic o cantitate de 2-3 linguri, tratamentul dureaza pâna se vindeca. (Din declaratiile unui inginer care s-a vindecat complet de diabet cu tarâte de grâu).
Se recomanda un regim alimentar foarte sarac în grasimi si bogat în fibre (celuloza) asociat cu un program zilnic de exercitii fizice, de asemenea reducerea greutatii corporate. Alte recomandari, sa se evite abuzurile alimentare, mai ales cele glucide, sa se foloseasca un regim lacto-vegetarian, cât mai mutt posibil, sa se evite sedentarismul si emotiile mari, practicarea unor sporturi potrivite vârstei, combaterea obezitatii, aterosclerozei, hipertensiunii când sent asociate.
Se mai pot folosi 10-12 coceni de porumb macinati. Se pun 4 litri de apa. Se fierbe pâna ramâne un litru. Se strecoara prin tifon si lichidul obtinut se bea in 10 zile câte 100 ml pe zi.
Ceapa este hipoglicemianta prin glucochinina ei. Actiunea este mai tarzie asupra glicemiei decât actiunea insulinei, dar mai durabila.
Tinctura de nuca extrasa din frunze de nuc se recomanda 30-50 picaturi pe zi în putina apa celor care sufera de diabet.

FUMATUL
produce mari suferinte si prezinta urmatoarele pericole: reduce circulatia sângelui, favorizeaza caderea parului, favorizeaza scaderea auzului, favorizeaza pierderea memoriei, cefalee, oboseala, ulcerul gastroduodenal, boli cardiovasculare, cresterea tensiunii arteriale, boli faringiene, bronsite tabacice, cancer pulmonar, cancer la stomac, gura, limba, buze.

Pentru combaterea tabagismului, ceai dintr-o lingura de ovaz bine spalat, se fierbe 10 minute în 250 ml apa. Se strecoara, se bea caldut dimineata pe nemâncate, timp de 6 saptamâni.

INTOXICATIA:
La intoxicatia cu acizi, are arsuri pe buze si în gura, bolnavului i se va da sa bea apa în care s-au batut câteva albusuri de ou, lapte, apa cu bicarbonat de sodiu. Intoxicatia cu soda caustica, i se da apa cu otet, lamâie, sau oua crude, smântâna, ceai de musetel, untdelemn, va fi transportat urgent la spital.

INDIGESTIA
apare dupa mese abundente, mai ales cu alimente greu de digerat ca oua, carne grasa de porc, rata etc., maioneza. Apare mai ales la bolnavii de ficat, de pancreas, stomac etc. Acestia au gura amara, greturi, dureri abdominale, diaree, constipatie, varsaturi. În situatia aceasta trebuie sa evite alimentele care se digera greu sa verifice daca a expirat termenul de garantie al acestora. Sa i se provoace varsaturi prin gâdilarea omusorului cu vârful degetului. Sa i se puna comprese calde pe abdomen cu apa simpla sau sarata. I se va da sa bea putin suc de lamâie.
Pentru încetarea varsaturilor se va bea ceai de musetel infuzie, o cana dupa masa, menta infuzie, se va consuma rece, încet, într-o singura zi. Dupa o zi de regim hidric, va începe mai întâi cu supe, apoi piure de legume, compoturi, pâine alba prajita, carne fiarta.

MENOPAUZA
apare în jurul vârstei de 50 de ani si este însotita de nervozitate, insomnie, bufeuri de caldura, dureri de cap. Alimentatia va fi echilibrata, fructe multe, legume si apa minerala. (1-2 zile pe saptamâ~ fructe si legume exclusiv. Vor fi evitate carnea în general, fainoasele, cafeaua, ceaiul, alcoolul, condimentele.
Tratament pentru bufeuri si palpitatii: infuzie de paducel ,o lingura de flori si frunze la o cana de apa. Se ia o cana pe zi.
Salvie infuzie 20 gr flori si frunze la 1 litru de apa. Se iau 3 cani pe zi.
Pentru întârzierea menstruatiilor,
hemoragii si dureri pelvine, infuzie de coada soricelului 30 gr la 1 litru de apa, se iau 3 cani pe zi, decoct frunza de vita de vie, 30 gr la un litru de apa, fierbe 10 minute, apoi infuzat 10 minute. Se iau 3 cani pe zi.
Pentru ameteli, infuzie de cimbrisor, 15 gr la 1 litre de apa, se beau 3 cani pe zi. Pentru dureri de cap infuzie de menta, 50 gr la 1 litru de apa. Se beau 3 cani pe zi.
Pentru bufeuri de caldura si nervozitate, se fac bai reci la picioare, pentru dureri pelvine bai calde 38 grade la sezut, 5-10 minute.

FRIGIDITATEA
este lipsa totala a apetitului sexual (rece, fara energie, slab, o suferinta întâlnita la unele femei. Cauza, unii factori psihici ca raporturi sexuale inadecvate, teama de sarcina, boli ale organelor genitale, oboseala etc. Sa se duca o viata cât mai echilibrata~ respectarea unor reguli igienice, crearea unei bune dispozitii. In ce priveste alimentatia, sa se consume ceapa, usturoi, multe fructe, morcovi, spanac, ovaz, grâu, tarâte, mustar, piper, ardei, oua, rosii, salata verde.
Sunatoare: infuzie, 20 gr flori la I litru de apa. Se ia o cana la fiecare masa, rozmarin 20 gr flori la 1 litru de apa. Se ia o cana în fiecare seara.
Vin de marar:100 gr seminte de marar puse la macerat într-un litre de vin, timp de 3 saptamâni. Se agita din când în când. Se consuma filtrat câte un pahar mic dupa masade seara.
Masuri de igiena: rufele de corp vor fi mai întâi fierte, apoi spalate, la fel si lenjeria patului care trebuie sa se schimbe zilnic în timpul tratamentului. Alimente permise: fructe, legume proaspete, miere 2-3 linguri pe zi, drojdie de bere o lingurita pe zi.
Alimente interzise: dulciuri, produce de patiserie, brânzeturi fermentate, peste, vânat, vin, cafea, etc.

DEPRESIA
Starile de depresie se caracterizeaza prin tristete si deznadejde, însotite de multe ori de reducerea activitatii fizice. Tristetea urmeaza deseori dupa perioade de trairi emotionale intense, oboseala.
Depresiile reactive sunt consecinta crizelor majore ale vietii, cum ar fi pierderea unei persoane dragi sau a serviciului, divortul, îmbolnavirea de o boala grea.
Depresiile biologice sunt deseori mostenite, nu au o cauza aparenta.
Recomandari: o alimentatie naturala reduce mult stresul
fizic. Sa se consume în primele zile multe fructe proaspete care fac minuni în limpezirea mintii si înlaturarea oboselii. Odihna este foarte necesara, pentru aceasta este necesar un mediu linistit si calm. Majoritatea oamenilor se simt bine dupa un somn de noapte de 7-8 ore. Exercitiul fizic aduce omului care îl practica multa sanatate. Pe lânga exercitiul fizic regulat care creste buna dispozitie, ridica moralul si ajuta la prevenirea îmbolnavii, este necesara si o plimbare zilnica, în pas vioi de circa o ora.
RETETA ORIENTALA

Aceasta reteta a unui farmacist antic a fost gasita in 1972 intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.
MOD DE PREPARARE:
Intr-un borcan de sticla se pun 350 grame de usturoi zdrobit peste care se toarna 220-250 de grame alcool de 95-96°, rom sau tarie. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa inainte de a incepe sa mancam),
TERAPIA NU SE POATE REPETA DECAT ODATA LA 5 ANI !!!
Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si astfel toate vasele sangvine (re)devin mai elastice.
Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul.
Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.
***ATENTIE: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).
SANATATE!

IPOHONDRIE:-PRIN ACEST TERMEN SE INTELEGE FIE O STARE INCHIPUITA DE BOALA ,FIE O PERTURBARE REALA A CAMPULUI BIOENERGETIC SAU ASCUNDE O NEVROZA ,PERMANENTA STARE DE FRICA CONVINS CA SUFERA DE O BOALA GRAVA.LA BARBATI IN CELE MAI MULTE CAZURI DEBUTEAZA IN AL PATRULEA DECAN AL VIETII SI LA FEMEI IN AL CINCILEA DECENIU.
Se recomanda tratament medicamentos,tratament energetic si urmatorul ceai:
radacini de valeriana-20gr.
Frunze de roinita-20gr.
Frunze de menta-20gr.
Frunze de virnant-20gr.
Radacini si tulpini de cicoare-20gr.
Se fierb 3 lingurite de amestec cu trei cani de apa timp de 5-10 minute,se beau ,in cursul zilei,3 cani de ceai cald.
Nu ezitati sa ne contactati !
Va doresc multa sanatate!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu